Rådighedsstilling – Chefsergent af reserven til Den Kongelige Livgarde

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Kan og vil du stå i spidsen for befalingsmændene i Den Kongelige Livgardes reserve? Kan du råde, vejlede, kræve, opdrage samt drage omsorg for dine befalingsmænd? Så er det måske dig, som vi søger til at værne om regimentets befalingsmænd, historie og traditioner.

Om os

Den Kongelige Livgarde er et stort regiment med to overordnede opgaver: Vagten om De Kongelige Slotte og Palæer, samt uddannelse af de bedst mulige soldater til den danske felthær.

Om stillingen

Som chefsergent i Den Kongelige Livgardes reserve er du ikke blot en chefsergent – du er også en central figur og rollemodel i et traditionsrigt regiment. Det tillægges derfor stor vægt, at du har personlige erfaringer med såvel den blå vagttjeneste som den grønne felttjeneste, og favner disse to tjenesteområder med lige stor glæde, faglig dybde og professionalisme.

Som chefsergent er du Den Kongelige Livgardes ”ældste befalingsmand” i reserven og dermed først blandt ligemænd, men det er ikke gratis. Du er ansvarlig for viden, færdigheder og holdning i befalingsmandskorpset! Du er ansvarlig for, at kompetenceudviklingen i befalingsmandskorpset er på plads. Du bærer dette ansvar, fordi du har stamina, holdning og gennemslagskraft til det, og fordi du er det gennemgående kraftcenter, som kan holde og sikre den rigtige og korrekte kurs. Du er personificeringen af det lange seje træk, og du bærer og viderefører regimentets historie og vores værdier. Du er, og skal være, synlig – og der bliver set på dig! Du er det gode eksempel, og du går altid forrest. Du skal være en rollemodel, der drager omsorg for vores øvrige reservister (Duty of care).

Som Livgardens reserves chefsergent skal du regne med at kunne præstere som minimum 15 indkommanderingsdage om året. Du skal derudover være i fast kontakt med nøglepersoner både blandt de fastansatte samt reservister. Du skal være klar på at løse forskellige opgaver i din arbejds- og fritid. Dine primære samarbejdspartnere vil være nøglefunktioner på regimentsniveau samt diverse Command Teams.

Om dig

Du har gjort tjeneste som befalingsmand af linjen og/eller reserven i ca. 15-20 år, heraf ca. 6-8 år i graden seniorsergent (udnævnt). Derudover skal du have gennemført en uddannelse på minimum uddannelsesniveau 5 på ”kvalifikationsrammen for livslang læring”. Du kan dog efter en konkret individuel vurdering ansættes på en uddannelsesaftale, såfremt du ikke opfylder uddannelseskravet.

Det forventes, at din gerning kendetegnes ved en høj grad af initiativ, analytisk tænkning, selvstændighed, ansvarlighed, samarbejde og udvikling af dine befalingsmænd.
Det er helt afgørende, at du er ærlig og punktlig, samt dine militære holdninger og fremtræden er uangribelige.

Du agerer loyalt og problemfrit, og dit virke skal hvile på et stærkt militærfagligt og ledelsesmæssigt fundament.
Du skal aldrig skubbes i gang; du er i fart og du er ustoppelig. Du viger ikke tilbage for svære beslutninger, og du er ikke magtforskrækket.

Du skal være kendt og respekteret omkring i regimentet som en dynamo og et fyrtårn. Du skal være kendt med regimentes tradition og historie, som du skal videreformidle. Du skal kende regimentets forskellige enheder og funktioner, og herunder de relevante ledere, førere og specialister. Du skal kunne føle regimentes ånd og puls, og være på forkant med udviklingen rundt omkring. Og du skal være et kendt ansigt også blandt regimentets fastansatte befalingsmænd, således at du kan være klar til at prøve at hverve fastansatte befalingsmænd til reserven, hvis de er på vej ud i det civile.

Det forventes, at du har været udsendt.

Du er ærlig, udfordrende og en loyal sparringspartner om stort og småt i regimentet. Du er en befalingsmand som er sig bevidst om regimentets kernekompetencer.

Ansættelsesvilkår

Rådighedsstillingen er niveaufastsat til chefsergent af reserven, og ansættelsen sker i henhold til gældende overenskomst mellem Forsvarsministeriets Personalestyrelse og Centralforeningen for Stampersonel og den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst for Centralorganisationen af 2010 (CO10).

Du aflønnes pr. indkommanderingsdag (7,4 timer). Der optjenes særlig feriegodtgørelse på 12,5 %. Der indbetales ikke til pension.

Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal
bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele
ansættelsen.

Du har som ansat pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved
enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende,
fredsbevarende, fredsskabende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsen i reservestillingen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav
og ved helbreds- og tandlægevurderinger kan erklæres for fuldt egnet til udsendelse i internationale operationer.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte regimentsbefalingsmand chefsergent L. Risdahl på telefon 41 38 51 02 eller på mail: LG-RBM@MIL.DK.

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Cecilie Aagaard ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 91 90.

Ansøgningsfristen er 11. december 2023, og samtaler forventes afholdt efter ansøgningsfristens udløb.

Stillingen er til besættelse 1. januar 2024 eller hurtigst muligt.

Ansøgningen sendes elektronisk via linket i annoncen.

For at komme i betragtning til rådighedsstillingen, beder vi dig sende din ansøgning med tilhørende bilag elektronisk via linket. Det er i den forbindelse vigtigt, at alle bilag bliver vedhæftet som PDF-filer.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

DEN KONGELIGE LIVGARDE
Den Kongelige Livgarde er i dag et topmoderne infanteriregiment og en livgarde med en operativ fokusering, der stiller vagt om Majestæten og den kongelige familie, samt fast opstiller en beredskabsenhed i de nationale operationer. Denne kombination af feltenheder – der deltager i internationale operationer - og vagtgående soldater, gør Den Kongelige Livgarde til et unikt regiment. Den Kongelige Livgardes historie strækker sig tilbage til 1658, hvor Livgarden blev oprettet af Kong Frederik den III den 30. juni. Også dengang løste Livgarden begge opgaver: som livvagt at beskytte landets højeste myndighed – kongen, og som infanteriregiment at indgå i den danske hær.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Rudersdal Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Høvelte Kaserne, Høveltevej - 117 H, 3460 Birkerød

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 11-12-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5948592

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet