Hvordan finder man den bedemand, der passer til ens behov?

Profilbillede
dato

Dette indhold er sponsoreret

Det er en meget trist og alvorlig situation, når man skal finde en bedemand til at hjælpe med det videre efter et dødsfald i den nære familie. Der er mange ting, der skal overvejes, og det kan være svært at navigere i. Så hvad skal man overveje, når man skal vælge bedemand, og hvad for nogle opgaver kan denne hjælpe med?

Hvilke overvejelser skal man gøre sig?

Der er mange ting, der skal overvejes, når man står overfor at skulle finde en bedemand. Det kan være en svær og uoverskuelig opgave, især når man er trist og påvirket af det hele, men det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, inden man træffer sit valg.

Det første du skal gøre er at finde ud af, hvilken type bedemand, du har brug for. Der findes nemlig to typer: den frie bedemand og den faste bedemand.

Den frie bedemand arbejder ikke for et bestemt begravelsesselskab eller kirke, men tilbyder sine ydelser direkte til forbrugerne. Dette kan give en vis fleksibilitet i forhold til pris og service, da de ikke er bundet af et fast skema eller et bestemt udvalg af produkter. Den faste bedemand arbejder derimod typisk for et begravelsesselskab eller en kirke. Her vil priserne ofte være mere fastlagte, men service og kvalitet kan være bedre end hos de frie bedemænd.

Hvilke opgaver udfører en bedemand?

En bedemand har mange forskellige opgaver, men det er især to ting, en bedemand hjælper med.

For det første, så skal bedemanden sørge for at ordne alt det praktiske omkring begravelsen eller bisættelsen. Dette vil sige, at bedemanden skal have kontakt til præsten, kirken og krematoriet, samt have styr på transporten af liget. Derudover skal bedemanden også have styr på begravelsesblomsterne, musikken til begravelsen eller bisættelsen og ikke mindst det trykte, som f.eks. dødsannoncerne og foldere til begravelsen eller bisættelsen.

For det andet, så er det en af bedemandens opgaver at være den personlige kontaktperson for familien i forbindelse med dødsfaldet. Dette vil sige, at familien kan komme til bedemanden med alle de spørgsmål de måtte have i forbindelse med dødsfaldet - lige fra praktiske spørgsmål om selve begravelsen eller bisættelsen til mere personlige spørgsmål om, hvordan man bearbejder et dødsfald. Bedemanden vil typisk have et godt netværk af forskellige fagpersoner, som kan hjælpe familien videre i processen - både i forhold til den praktiske side af tingene, men også den psykiske side.

En god bedemand er alfa og omega, når man har en kær ven eller nær familie, som man skal have begravet eller bisat. Tag dig derfor god til og overvej hele processen, så det bliver en så god oplevelse som muligt i situationen.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen