Døgnrapporten i Birkerød: tirsdag den 4. januar

Profilbillede

Birkerød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Kørte uden kørekort, Vedbæk

Mandag formiddag klokken 10.32 blev en 42-årig mand fra Nakskov standset på Helsingørmotorvejen. Her blev han dels sigtet for at køre hurtigere end det tilladte, dels for at køre bil, selvom han ikke havde noget kørekort.

 

Værktøj stjålet fra bil, Birkerød

Mellem søndag middag og mandag morgen klokken 07.00 er der stjålet forskelligt el-værktøj fra en varebil, som holdt i Hovedgaden. Tyven har skåret hul over et håndtag på bilens sidedør for at skaffe sig adgang til bilen.

 

Siderude i bil knust, Veksø

En siderude på en Volvo er mellem torsdag i sidste uge og mandag formiddag klokken 11.45 blevet knust, mens bilen stod på Katholm. Der er ikke stjålet noget fra bilen.

 

Biler stødte sammen, Hillerød

To biler stødte klokken 14.30 sammen ved Hillerødmotorvejens forlængelse. En 81-årig mand og en 79-årig kvinde, begge fra Græsted blev kørt på traumecenter med eskorte, mens føreren af den anden bil, en 18-årig mand fra Hillerød, måtte en tur på skadestuen. Nordsjællands Politi kan ikke give oplysninger om personernes tilstand.

 

Mand skabte uro og uorden, Gentofte

Mandag eftermiddag klokken 14.54 skabte en mand så meget uro og uorden med sin opførsel, at politiet blev kontaktet. Ifølge anmeldelsen gik manden rundt ved Ikea på Nybrovej og råbte og skreg. En patrulje kørte til stedet for at finde manden, som ikke var at se, hverken ved Ikea eller i området omkring.

 

Sammenstød skabte kø, Stenløse

Et sammenstød mellem to biler skabte klokken 15.58 kø og problemer for eftermiddagstrafikken ved Frederikssundsvej og Dam Agre. Her påkørte en 24-årig kvinde fra Ølstykke en anden bil, hvorved det ene fordæk på hendes bil sprang, og bilen derfor ikke kunne køre videre. Godt halvanden time senere var vejstrækningen helt farbar igen.

 

Konstruktivt ændret knallert, Farum

En 22-årig mandlig knallertfører fra Slangerup blev klokken 16.15 standset af en patrulje på Slangerupvej. Her blev han sigtet for at have ført en knallert, som var konstruktivt ændret, så den kunne køre hurtigere end det tilladte.

 

Mand udgav sig for at være fra politiet, Farum

En 83-årig kvinde fra Farum anmeldte klokken 16.43, at hun omkring klokken 16 var blevet ringet op af en mand, som oplyste, at han var ansat ved politiet. Han bad kvinden om at overføre et større pengebeløb til en person, hvorefter hun skulle lægge sit hævekort i en kuvert og sende det med posten. Kvinden oplyste dog manden om, at hun ikke stolede på ham, hvorefter hun afsluttede opkaldet. 

 

Der skal lyde ros til kvinden for ikke at reagere på mandens anmodninger. Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

 

Spirituskørsel, Ølstykke

På Dronning Dagmars Vej standsede en patrulje klokken 16.55 en 68-årig mandlig bilist fra Ølstykke. Et alkometer viste, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 68-årige blev derefter kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som præcist skal fastslå hans eventuelle promillegrad. 

 

Uro og uorden, Gentofte

Klokken 19.49 indløb der anmeldelse om, at nogle unge mennesker overfusede en kvinde på Vangede Bibliotek. En patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, og i den forbindelse traf de seks unge lokale drenge i alderen 14-16 år. Patruljen fik en adfærdsregulerende snak med de unge og registrerede deres generalia, hvorefter de unge mennesker blev bortvist fra stedet.

 

Mistænkeligt forhold, Helsingør

En borger anmeldte klokken 20.20, at hun kort forinden havde set en gruppe af unge drenge springe postkasser i stykker på Århusvej og Tordenskjoldsvej. Drengene var derefter løbet mod Smørhullet, hvor de gemte sig. En patrulje kørte til stedet for at lede efter drengene, men det var ikke muligt at udfinde dem ved Smørhullet eller i området.

 

Butikstyveri, Hillerød

En 15-årig ung kvinde fra Lynge blev klokken 20.35 tilbageholdt i Slotsarkaderne, da hun havde stjålet varer fra Bilka. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor den unge kvinde blev sigtet for butikstyveri, og der blev derefter taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om episoden.

 

Mistænkeligt forhold, Hillerød

Klokken 21.28 blev det anmeldt, at fem personer i en kælder på Østervang havde en mistænkelig adfærd og muligvis var i færd med at tiltvinge sig adgang til et kælderrum. Patruljer kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men personerne var ikke mulige at udfinde i kælderen eller i området ved en efterfølgende rundering. Det var heller ikke muligt endeligt at fastslå, om personerne havde forsøgt at bryde ind i kælderrummet.

 

Narkokørsel, Kvistgård

På Helsingørmotorvejen standsede en patrulje klokken 23.48 en 26-årig mandlig bilist fra Søborg. Et narkometer viste, at han formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. 

 

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordsjællands Politi.
Kilde: Nordsjællands Politi
Flere artikler